Året som har gått

Tekst | Marie Aasbrenn

2014 har vært et begivenhetsrikt år for Rhetorica, med mange spennende arrangementer på repportoaret. Nå står et nytt semester og ikke minst et nytt år for tur, med nye muligheter for alle. Selv om vi legger 2014 bak oss har vi opplevd mange minneverdige øyeblikk som fortjener en liten gjennomgang.

Fagdagen 2014

Tradisjonen tro kickstartet vi 2014 med å arrangere Fagdagen, denne gangen med tema strategisk kommunikasjon. Årets fire foredragsholdere var ingen ringere enn

  • Haakon Dagestad – seniorrådgiver i Firsthouse, tidligere stabssjef for Erna Solberg.
  • Øystein Bonvik – gründer av PR-operatørene (nå Mereris), som nå jobber som rådgiver, skribent og foredragsholder.
  • Celin Huseby – nordisk kommunikasjonssjef for ekstern kommunikasjon i Mondelēz International
  • Eivind Ljøstad – sjefredaktør i Fædrelandsvennen

Haakon, Øystein, Celin og Eivind delte alle sine erfaringer fra bransjen og vi ser tilbake på dagen som en suksess, til tross for at værgudene ikke sto oss bi denne dagen. Vi avsluttet det hele med en «Mad Men» etterfest på Rederiet.

Plakat

 

Fagfrokost – de nye kommunikasjonstalentene

I mars arrangerte Rhetorica fagfrokost i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen.  Ved UiA er det over 250 kommunikasjonsstudenter, og målet med denne frokosten var å markedsføre nettopp disse talentene. Dette var en glimrende karrieremulighet for de heldige kommunikasjonsspirene som fikk presentere seg selv.  Om det var vellykket? Definitivt sier vi, halvparten av studentene som presenterte seg fikk nemlig tilbud om jobboppdrag!

Fra venstre: Oda Pedersen Taule, Bjørn Kjetil Ildsøe, Rachel Berglund og Magdalene Eldevik Kjosar
Fra venstre: Oda Pedersen Taule, Bjørn Kjetil Ildsøe, Rachel Berglund og Magdalene Eldevik Kjosar

Kurs i Adobe InDesign

Et annet av vårens høydepunkter var en workshop og introduksjonskurs i InDesign. Nesten tyve kommunikasjonsstudenter hadde meldt seg på kurset for å få en grunnleggende innføring i InDesign – selve Kongen på haugen når det gjelder layoutprogrammer. Dagen ble avsluttet med en workshop hvor alle fikk produsere sin egen magasinforside. Dette var en lærerik dag for alle, og vi håper på flere slike kurs i fremtiden!

InDesign-kurs

Studiestartfestivalen

Rhetorica markerte et nytt semester med stand og konkurranse på plenen. Sammen med Kristiansand StudentTV rigget vi opp til Red Bullkonkurranse  –  med premier som nesten garanterer vinger! Etter to dager med stablekonkurranse hadde vi mange håpefulle stablere og nesten like mange rasende tårn. Klarer du å gjette rekorden?

Et nytt semester betyr også Fadderuke, fest og moro! Vi ønsket nye som gamle kommunikasjonsstudenter velkommen til UiA med en skikkelig fest på Alibiet. Her kunne vi melde om fullt hus, god stemning og (strategisk) kommunikasjon!

10448240_833898173309807_861064286114857330_n

Rhetoricamagasinet

Årets utgave av Rhetoricamagasinet faller inn som nummer tre i årgangsrekken. Selve magasinet er produsert av Rhetoricas egne medlemmer, en redaksjon satt sammen av kommunikasjonsstudenter fra hovedsakelig IT- og kommunikasjonsutvalget. Årets magasin er et knakende godt bevis på hvor mange flinke og kreative hoder som finnes på kommunikasjonsstudiene på UiA!

 

Foredrag med Thomas Moen

I august fikk vi også besøk av Thomas Moen, som snakket om hvordan man som student kan bruke sosiale medier og blogging for å markedsøfre seg selv. Og Thomas vet hva han snakker om. Med solid erfaring fra bransjen hjelper han daglig norske berdrifter og merkevarer med å skape engasjement og tettere relasjoner i sosiale medier. Thomas avsluttet med å snakke om tematikken i sin nye bok «Logg av», nemlig den viktige balansegangen i hverdagen og faren vi står ovenfor når teknologien setter agenda.

moen_for-web

Kreativ kveld hos GEVIR

I november arrangerte Rhetorica for første gang bedriftsbesøk og bedriften var ingen ringere enn Sørlandets største kommunikasjonsbyrå og stolt sponsor for Rhetorica – nemlig GEVIR! Dette ble en uformell kvled med idemyldring, reel caseløsning og ikke minst fikk vi prøve oss på den kreative prosessen det er å tegne portrettbilder! Vi ser frem til videre samarbeid med Gevir og vi kommer tilbake ASAP!

KreativkveldmedGevir_web

Skrivekurs med ORDKRAFT

November bød på flere inspirerende dager og vi er stolte av å kunne si at Skrivekurset ble fylt opp i løpet av en dag! Kommunikasjon og tekstproduksjon går hånd i hånd og det å kunne produsere gode tekster er en kunst i seg selv. I regi av Ordkraft og Randi Røinaas Lomeland hadde vi et sekstimers basiskurs hvor 15 heldige kommunikasjonsstudenter ble drillet i journalistiske teknikker, samt øving i å skrive pressemeldinger, nettnyheter og artikler.

Skrivekurs_Rhetorica

Fagdagen 2015

Dette var en liten oppsummering av hva som har skjedd rundt Rhetorica i løpet av året som har gått, og vi kan ikke gjøre annet enn å glede oss til fortsettelsen. Allerede 22. januar er det klart for Fagdagen 2015! Planleggingen er i full gang og vi gleder oss enormt til å dele denne dagen med dere. Temaet dette året er satt til Hvordan skille seg ut? Et utrolig dagsaktuelt tema innen kommunikasjonsbransjen hvor det er hard konkurranse om å skille seg ut og fremstå som det åpenbare valget. Spennende foredragsholdere er på plass og bare små ting gjenstår før vi inviterer til vinterens happening på UiA!

Fredagsstatus12.12.

Årsmøte og valg av nytt styre for 2015

Den 20. januar 2015 avholdes årsmøte for Rhetoirca, der et nytt styre skal stemmes frem.
Stillingene kan du lese mer om her: https://www.rhetoricauia.no/styret-2/.
Det lov å søke på flere stillinger, bare sett dem i prioritert rekkefølge. Søknaden trenger ikke være av lang eller avansert karakter, alt du trenger å gjøre er å skrive hvilken stilling du ønsker. Alle får komme på intervju. Søknaden sendes til leder.rhetorica@gmail.com. Det nye styret stemmes frem under årsmøtet den 20. januar.

Å sitte i styre i en linjeforening er for det første utfordrende, men det er også veldig spennende og lærerikt, og garantert noe dere vil ha nytte av i fremtiden. Så dette er en oppfordring til alle kommunikasjonsstudenter, SØK!

Søknadsfristen er 11.januar.

GOD JUL OG GODT NYTTÅR!

 

Header_rekrutteringsuke