IT-konsulentfirmaet Capgemini – høst ’15

Tekst: Nina Zimmer | Illustrasjon: Tone Mella

Første dag på jobb er alltid skummelt. Jeg lurer alltid på om de ansatte der er snille, flinke, morsomme og viktigst av alt – om de liker meg. Denne gangen var det ikke noe annerledes. Heldigvis for meg er jeg nok plassert på den beste praksisplassen i Norge, nemlig Capgemini.

7. september sto jeg spent ikledd dressbukse og skjorte ved Capgemini sine lokaler på Skøyen i Oslo. Noen minutter over 9 kom praksisveilederen min og kommunikasjonsdirektør Gunilla Resare for å hente meg. Jeg ble møtt med et kjempe stort smil, og allerede i heisen på vei opp til kontoret fikk jeg min første arbeidsoppgave – «Om du bare finner Line, så kan du revidere hele den nettsiden der, ok?». Allerede da forstod jeg at disse menneskene har en helt vanvittig tiltro til meg og et ønske om å videreføre sin kunnskap.

12062679_10153035077090780_47537416_oSiden den dagen har jeg blitt kastet ut i mange spennende oppgaver. Jeg har fått skrive pressemeldinger, være med på møter, jobbe med sosiale medier, skrevet artikler, jobbet med CSR-strategien deres, workshops og mye mer. Det er lenge siden jeg har gjort noe så variert og morsomt! Jeg må ærlig innrømme at det er veldig lite fristende å gå tilbake til skolebenken med vitenskapelig metode og profesjonsetikk på agendaen.

Capgemini Norge har over 1000 ansatte, og kommunikasjonsavdelingen her i Oslo består av kun 4 mennesker, inkludert meg. Det sier seg selv at disse menneskene har vanvittig mye å gjøre, og de gjør det med glans. Det er sjukt motiverende og inspirerende å se at så få kan utrette så mye gjennom godt samarbeid og god kompetanse – og såklart lærer jeg mye av det.

Noe av det beste med å være her utenom å lære masse om kommunikasjon i praksis, er å bli kjent med alle de ansatte i bedriften. Alle har så mange spennende historier og kule erfaringer å dele. Det er fort å tro at mennesker i dress kan være litt skumle, det syns hvertfall jeg. Det stemte ikke her da heldigvis.

Nå har det gått snart tre uker av praksisperioden og jeg føler at jeg har jobbet her et år allerede. Alle ansatte har tatt meg veldig godt imot, gir meg skryt og forteller hvor flott de syns det er at jeg er her. Hvis det hadde vært opp til meg hadde jeg i grunn aldri dratt.