De nye kommunikasjonstalentene

Tekst | Marie Aasbrenn
Foto | Camilla Louise Romseland Rokstad

 

Torsdag 13. mars gikk fagfrokosten i samarbeid med Kommunikasjonsforeningen av stabelen.  Etter kaffe, rundstykker og mingling samlet rundt 40 påmeldte deltagere seg i auditoriet på Universitetet i Agder.

Martin Engebretsen åpnet med å snakke om visuell kommunikasjon. Hvordan kommunisere man gjennom bilder? Engebretsen er professor ved universitetet og aktuell med boken «Visuelle samtaler». Her undersøker han bruken av fotografier og bilder i nettbaserte sjangre: hvilken rolle spiller de og hvordan påvirkes vi møte med bilder?

Formålet med fagfrokosten var å markedsføre kommunikasjonstalentene på universitetet for den regionale kommunikasjonsbransjen. Med to bachelorstudier og en mastergrad har UiA over 250 kommunikasjonsstudenter. Under fagfrokosten ble bachelorgradene for Samfunnsendring og kommunikasjon og Kommunikasjon presentert, samt master  i Samfunnskommunikasjon. I tillegg fikk fire dyktige kommunikasjonsspirer vist sitt talent gjennom en kort presentasjon av seg selv og hva de kan tilby.

Fra venstre: Oda Pedersen Taule, Bjørn Kjetil Ildsøe, Rachel Berglund og Magdalene Eldevik Kjosar
Oda Pedersen Taule, Bjørn Kjetil Ildsøe, Rachel Berglund og Magdalene Eldevik Kjosar

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Rhetorica er stolt av å kunne presentere et slikt arrangement og å kunne gi kommunikasjonsstudentene denne karrieremuligheten. Vellykket? Definitivt sier vi, og viser til at halvparten av kommunikasjonsstudentene som presenterte seg selv har fått tilbud om jobboppdrag!