Engasjerende uker hos Stormberg – høst ’16

Tekst: Katrine Tellsgård || 22.02.17

selv om teori er en viktig grunnmur, er opplæring og praktisering essensielt

Jeg troppet opp hos Stormberg en tidlig høstmorgen. Nokså nervøs, men veldig klar for å finne ut hva praksisen ville bringe med seg. Jeg ble godt tatt imot av en smilende kommunikasjonsansvarlig, og kommende mentor, Petter N. Toldnæs, og følte meg velkommen fra første stund.

Vi starta med å ta en runde i det åpne kontorlandskapet så jeg fikk hilst på de ansatte, samt en omvisning i bygget for å bli kjent med alt fra møterom til fotostudio – og så klart en innføring i kaffemaskinen! Jeg fikk egen pult og PC, og følte meg rimelig klar for å ta fatt på arbeidsdagen.

En hverdag hos Stormberg!

Det tok ikke lang tid før oppgavene meldte seg – for var det én ting jeg ble lovet, så var det at det ville bli nok å gjøre. I løpet av de seks praksisukene ble jeg kastet ut i alle slags prosjekter. Jeg skrev pressemeldinger og blogginnlegg. Jeg laget kampanjefilmmanus og utviklet konkurranser og innhold til sosiale medier. Jeg skrev tekster til nettbutikkens temasider og deltok på en rekke interne og eksterne møter. Jeg fikk til og med bli med på en fagfrokost om trender for framtidens forbruker og markedsfører. For å nevne noe.

Å ha praksis hos Stormberg var veldig lærerikt. Ikke bare hadde jeg en dyktig kommunikatør som læremester, men selve bedriften er svært spennende. Stormberg er en sports- og turtøyprodusent med et brennende engasjement for miljø- og samfunnsansvar. Selv om bedriften er avhengige av å tjene penger, skal de økonomiske resultatene skapes på en måte som er positiv for samfunn og miljø. Det var derfor lett å engasjere seg i alt som skulle gjøres. Jeg lærte både om hvordan en arbeider med kommunikasjon i en stor bedrift og om viktigheten av fokuset på miljø- og samfunnsansvar, og hvordan dette kan og bør formidles.

Etter endt praksis har jeg skjønt mer av hva en går til i arbeidslivet når studietiden tar slutt. Med en god del teoretiske år på skolebenken, var det gøy å få satt kunnskap ut i praksis. Jeg erfarte også at selv om teori er en viktig grunnmur, er opplæring og praktisering essensielt. I tillegg ble jeg mer bevisst på mangfoldet av oppgaver en kommunikatør støter på i løpet av en arbeidsdag.

Jeg ønsket selv å ha min praksisperiode hos Stormberg og er veldig takknemlig for at jeg fikk bli en del av teamet!