Fra medier og kommunikasjon til eget filmselskap

Foto: privat. Marius har investert i godt filmutstyr

Marius Hansen (22) konkluderte med at en vanlig jobb ikke var noe for han. Etter å ha studert medieproduksjon på UiA tar han nå et breddeår med IT, samtidig som han driver sitt helt eget filmselskap.

Hvordan fant du ut at du ville jobbe med film?

  • Det hele startet med snowboard. Jeg og kompisene har alltid filmet hverandre i bakken og jeg endte ofte opp med å redigere. Da jeg senere jobbet i en snowboardbutikk skulle noen låne utstyr til en reklamefilm – da tenkte jeg «shit det er dritkult, det vil jeg også». Jeg jobbet faktisk litt for han etterpå, deretter med noen småjobber, også har det bare fortsatt. Jeg konkluderte etterhvert med at en vanlig jobb ikke var noe for meg.

Hva slags materiale lager du og hvordan kan en arbeidsuke se ut for deg?

  • Jeg lager alt fra bryllupsfilmer til reklamefilm og event. Arbeidsmengden varierer. Noen uker er det masse opptak med filming over 12 timer i strekk og redigering de følgende dagene. Selv om det kan være mye jobb føler jeg det går veldig sømløst fordi jeg trives så godt med det at det nesten ikke føles som jobb.

Hva gir deg størst glede med film?

  • Definitivt det nostalgiske, at man kan skape og snakke om det. Jeg tror jeg er litt miljøskada når jeg ser på film fordi jeg ofte henger meg opp i både farger, vinkler og graden noe som gjør at jeg kan glemme å bare se filmen. Noen ganger må jeg prøve å skru det av og bare nyte, men det kan være vanskelig.

Hadde jeg hatt uendelig med penger ville jeg startet en gammeldags «blockbuster» hvor folk for nostalgiens skyld kunne gått ned for å leie en film istedenfor å bare sitte hjemme i sofaen og velge bort tusenvis av titler. 

Foto: privat. Marius trives på jobb. Han har også laget egen logo og nettside.

Hvordan får du tid til å drive eget selskap?

  • Akkurat i starten av året har jeg en del tid. De fleste store kunder oppsummerer fjoråret og planlegger det neste. Da kan jeg i perioder bli stressa for å ikke ha nok å gjøre, men plutselig rundt februar, mars og april kommer alt samtidig – ofte i eksamensperioden. For å få det til må man jo ofre noe også. Jeg er f.eks. ikke så mye på utesteder. De fleste oppdragene mine er i helgene når andre er ute. Istedenfor å bruke penger på byen, tjener jeg dem.

Har du en oppfordring til de som vil jobbe med media eller film?

  • «Kjør på», eller det høres kanskje litt klisjé ut? Uansett om du har lyst til å lage kortfilm, spillefilm eller være skuespiller for den sakt skyld, bare prøv! En må bare starte et sted. Det går mye på viljestyrke og arbeidsmoral hvis det er noe du vil. Hvis du ikke er helt sikker på hva du vil, prøv heller å finne ut hva du IKKE vil.

Sjekk ut nettsiden hans her.