– Siden vi ikke har praksis i studiet vårt tror jeg det er ekstra viktig at vi tar initiativet til å skaffe relevant erfaring

Karen Eikrem (21) har mange baller i luften og er en over snittet engasjert sjel. Karen tar en bachelor i medieproduksjon og har valgt å fylle breddeåret med sosiologi- og likestillingsfag.

  • Ved siden av studiene er jeg PR-ansvarlig og fotograf på Østsia, har et enkeltmannsforetak, har deltidsjobb som klarinettinstruktør, har podcast og spiller gitar. 

Hvordan endte du opp som PR-ansvarlig på Østsia?

  • Når jeg begynte på UiA meldte jeg meg først inn i KSI (Kristiansand Studentidrettslag) og spilte fotball på damelaget. Etter et år ville jeg gjøre noe nytt og utvide den sosiale kretsen. En dag stakk jeg bare innom Østsia og sa jeg var interessert i foto. I første omgang ble jeg fotograf og bartender, men etter nesten et halvt år ble jeg anbefalt å søke på PR-stillingen fordi den var relevant for utdannelsen min. Nå har jeg vært PR-ansvarlig i et år og skal være det frem til sommeren.
  • Siden vi ikke har noe praksis i studieløpet, mener jeg det er ekstra viktig at vi legger inn en innsats for å få relevant erfaring. Etter jeg ble PR-ansvarlig på Østsia har jeg blitt mye flinkere på sosiale medier. Det er en utrolig god følelse å føle at man får til noe.

Du sier du er interessert i foto. Fortell litt om det.

  • Det er noe spesielt med stillbilder og det å fange øyeblikk. Jeg synes det er veldig morsomt og spennende å jobbe med foto og formidling gjennom bilder. Du kan få helt forskjellige uttrykk bare ved å ta bildene med to sekunders mellomrom.
  • Jeg har som nevnt et enkeltmannsforetak der jeg tar på meg fotooppdrag og har nå både bryllup- og barnefotografering på planen. Ved siden av oppdragsfotografering har jeg også mine egne prosjekter der jeg bruker bilder og tekst til å formidle indre meninger og tanker. Det har vært ganske skummelt for jeg har måtte eksponere meg selv og mine personlige meninger og tanker, men det er viktig å komme seg ut av komfortsonen!

Har du tid til deltidsjobb ved siden av alt dette da?

  • Ja, jeg har tre klarinettelever i skolekorpset i Songdalen. Det er veldig greit å ha noe fast ved siden av alt det andre. Dessuten betyr musikken veldig mye for meg, jeg spilte i korps i 16 år selv. Nå spiller jeg ofte gitar på rommet for å koble av fra alt annet, som tross alt er ganske mye.

Hva er planen etter studiene?

  •  Jeg drømmer om å jobbe i NRK. Helst prosjektbasert. Jeg er veldig glad i P3 og synes de gjør veldig mye gøy, men jeg er også veldig glad i dokumentar, så å jobbe i Brennpunkt hadde også vært kult.
  • Når det er sagt, er jeg veldig åpen for at man bare må begynne et sted. Man kan ikke hoppe rett inn i drømmejobben etter studiene så det er godt mulig det blir en deltidsjobb på kafé i mellomtiden, eller i et mediebyrå. Hva som skjer til høsten vet jeg ikke, men det blir spennende å se!

Du nevnte også at du har en podcast, hva handler den om?

  • Jeg lager Mangfoldspodden sammen med en god venninne. Siden vi ikke fant noen podcast om mangfold i Norge, startet vi derfor Mangfoldspodden i høst. Ordet mangfold rommer så mye mer enn det man assosierer det med, og derfor valgte vi å lage en podcast med et mål om å trekke frem ulike sider ved ordet og alt som er med på å bidra til et mangfold.

Karens tre tips til mediestudenter:

1. Gjør din greie. Vi lærer mye på skolen, men er dette noe du virkelig vil – gjør noe med det. Lag en YouTube-kanal der du legger ut innhold. Har du litt lyst – prøv deg frem. Du blir flinkere på det etterhvert som du jobber og prøver deg frem. Bare GJØR det.

2. Meld deg inn i en studentaktivitet, gjerne Rhetorica eller Unikum. Siden vi ikke har praksis i studiet vårt tror jeg det er ekstra viktig at vi selv tar initiativet til å utfylle den mangelen. I for eksempel Rhetorica kan du få relevant erfaring som vil komme godt med senere.

3. Ha det gøy!