Kommunikasjonskluss

Diverse kommunikasjonskluss laget av tidligere Rhetorica-medlemmer

Paris har Eiffeltårnet, New York har frihetsgudinnen og Pisa har et skjevt tårn. Enhver by med respekt for seg selv har ikoniske landemerker du bare må se! I Kristiansand har man åpnet en McDonalds i de gamle, erverdige banklokalene i Markensgate. Her går kulturarv og fritert mat hånd i hånd. Bygget har fått den æren av å være på en liste over mest bisarre steder man finner McDonalds. Så hva venter du på? Sett av en ettermiddag hvor du kjøper deg en cheeseburger og beundrer arkitekturen utenfor. «Mon tro om disse komposittsøylene er en kombinasjon av joniske og korintiske?» tenker du kanskje i ditt stille sinn, mens du slikker siste rest av cheddar fra burgerpapiret.

Klikk for større bilde.

På det glade Sørlandet er alle lykkelige, solen skinner og Julius lever i beste velgående. Den boblende entusiasmen finner du spesielt hos de som jobber i de mange serviceyrkene her i byen. Enten det er servitører eller butikkpersonell, møter man mennesker som er så sprekkeferdige av engasjement og glede at man nesten begynner å undre seg… er det hele virkelig, eller er det noe mer som ulmer under overflaten? Kanskje er det slik at kritthvite smil og blaude konsonanter er en nøye overveid fasade, som skjuler psykopatiske trekk, litt sånn som Dexter fra tv-serien.

Jeg prøver ikke si at alle glade sørlendinger er psykopater, men
det finnes et ordtak som sier at ”Har man en venn fra Sørlandet så har man en venn for livet, har man en uvenn fra Sørlandet så vet man det ikke.” Kanskje det er kardemommelovens mantra om «å være grei og snill» som har skapt dette presset.

Hvis det er slik, mener jeg vi må hylle disse menneskene. Hvem bryr seg egentlig om at servitøren spyttet i regebagetten din, den smakte kjempegodt og hun gav deg en helt upåklagelig service! Tusen takk for at dere klarer å holde hodet oppe, dag ut og dag inn. I nummer ni på listen oppfordrer jeg alle til å matche entusiasmen til serviceinnstilte sørlendinger!

Klikk for større

I naturskjønne omgivelser finner man det perfekte tilfluktstedet for nyforelskede par. Se for deg: Det er en het tropenatt og du har med deg din utkårede til tredje stampe. Månen lyser opp de bleke kroppene deres og… ja, jeg stopper her, men dere skjønner. Om du ikke er den romantiske typen er det også greit. Hvorfor ikke ta med deg den eldre og litt overvektige kompisen din, Roy! Han setter nok like stor pris på det, poenget er at nakenbading er noe for folk flest.

Trykk for større versjon.

Og her følger noen tegn på at du virkelig er en kommunikasjonsstudent:

Klikk for større versjon