På utveksling i Los Angeles!

Av: Karen Elle // Kommunikasjonsstudent på utveksling

 

Mitt navn er Karen Elle. Jeg er student på Universitet i Agder, hvor jeg tar en bachelor i kommunikasjon. Dette siste året på bachelorgraden min har jeg valgt å dra på utveksling. Jeg har dratt til Los Angeles, og studerer for øyeblikket på California State University, Northridge. Også kjent som CSUN. Her har jeg valgt å studere fag som; film som litteratur, TV og film estetikk, skuespill, ledelse, fortellerteknikk i fremføringer og løpeteknikk. Veldig mye variert og spennende.

 

Jeg ønsket å dra til akkurat denne skolen mye på grunn av plasseringen. Jeg har alltid drømt om å bo i Los Angeles, og gjennom utvekslingsprogrammet til UiA har jeg nå fått muligheten. Som kommunikasjonsstudent har man ganske åpne dører i forhold til hvilke skoler og fag man kan velge. Og jeg er veldig glad for at jeg skrev ferdig bacheloroppgaven min denne våren, slik at jeg kunne ha hundre prosent fokus på studiene her i LA hele det siste året.

 

Jeg har opplevd et lite kultursjokk i forhold til hvordan man studerer her i USA, i forhold til hjemme i Norge. Dette kan nok variere fra skole til skole, men min opplevelse her er at det er ganske annerledes enn hva jeg er vant til hjemme. Jeg er en såkalt” skippertaks student” og er vant til å legge mesteparten av fokuset på skolen til den siste måneden før eksamen. Her har man absolutt ikke mulighet til det. Jeg har prøver, innleveringer og fremføringer hver eneste uke, og seks forskjellige fag å holde styr på. Dette har vist seg å være ganske utfordrende til tider, men om man tilbringer nok tid på biblioteket så kommer man til slutt gjennom alt. Det er ofte dager da jeg tilbringer opp til tolv timer på campus, fra timer til biblioteket og tilbake til en ny time for å rekke i gjennom alt. Men nå er det jo sånn at man ikke har lov til å jobbe med studentvisum her i USA, dermed har man mer tid i hverdagen som man kan bruke til å fokusere på skolen. Jeg er vant til å jobbe mye ved siden av studiene, men her er det eneste jeg må fokusere på studiene.

 

Samtidig er det veldig mye som kan distrahere fra skolearbeidet, jeg er jo tross alt i LA! Flotte strender, fornøyelsesparker og Hollywood ligger alt under en time unna! Dette semesteret har jeg hatt mange turer til stranden, vært på Universal Studios Horror Nights, hoppet i fallskjerm, og vert på helgetur til Las Vegas. Opplevd både stereotypiske college fester i fraternity hus og litt mer” High-end” turer på byen i Hollywood. Man skal ikke se bort ifra at man plutselig ender opp på samme klubb som for eksempel Jason Derulo, P. Diddy eller Flo Rida. Det gjorde i alle fall jeg! Denne Thanksgiving-helgen dro jeg på Road Trip til Grand Canyon, Zion National Park, Horseshoe bend, Arizona hot springs og the Hoover dam. Det var en av de beste helgene jeg har hatt her! Så mye nydelig natur, og veldig interessant å få se bygder der de fleste innbyggerne er ‘Native Americans’. Norge har selvfølgelig mye nydelig natur også, men det er en annerledes opplevelse å dra på tur i ørkenen.

 

Jeg vil absolutt anbefale å dra på utveksling! Selv om det kan være utfordrende å tilpasse seg et annet skolesystem og en annen kultur, har man alltid helger med opplevelser som gjør at man kjenner det hele er verdt det! Jeg har fått oppleve ting som jeg aldri ville ha opplevd i løpet av et semester hjemme. Nå gleder jeg meg til å finne ut hva neste semester har å by på! Men først en liten tur hjem til Norge for å feire jul og nyttår, og for å se familie og venner.