Praksis hos Gevir Kommunikasjon – høst ’15

Praksis hos Gevir Kommunikasjon

Tekst: Margrete Holm Rogne

 I begynnelsen var jeg litt usikker. Jeg var usikker på min egen kompetanse og på hva jeg kunne bidra med. Men etter kort tid fant jeg min plass her i Gevir – og jeg ble behandlet som en ansatt.

Endelig er praktikanttilværelsen i gang! Mandag morgen, klokken 08.00 startet min første dag hos Gevir kommunikasjon. Forventningsfullt møtte jeg med min kontaktperson og Gevirs nye daglig leder for å snakke om mine og Gevirs forventninger til praksisoppholdet.

Hos Gevir jobber man tverrfaglig. Her jobber man ofte i team, og man samarbeider og bistår hverandre i ulike prosjekter. I Gevir jobber man også i tett samarbeid med 07 Sør som holder til i samme bygg

Lærerikt miljø

Jeg opplevde alle de ansatte som veldig imøtekommende. De virket interessert i hva jeg drev med, og stolte på min kompetanse. Hvis det var noe jeg lurte på, fikk jeg alltid hjelp og veiledning. Usikkerheten min forsvant sakte men sikkert. Etter kort tid følte jeg at jeg faktisk hadde noe å bidra med. Jeg lærte at jeg har kompetanse, at jeg har kunnskap, og at jeg har innsikt. Og viktigst av alt: Jeg fikk muligheten.

Jeg har vært heldig å få delta i mange forskjellige prosjekter og fagområder gjennom mitt praksisopphold hos Gevir. Noen prosjekter har startet under mitt opphold, hvor jeg har fått være med helt fra start. På andre prosjekter har jeg hoppet inn underveis. I tillegg er det noen langvarige prosjekter som jeg ikke rekker å være med på til slutt.

12207589_10153087852640780_127131815_o

Mange muligheter

Mange av mine oppgaver hos Gevir har vært knyttet til sosiale medier, tekstarbeid og korrekturlesing. Som de fleste andre under 25 års alderen mestrer jeg sosiale medier ganske godt. I alle fall trodde jeg det. Jeg har lært at sosiale medier er mye mer enn bare hyppig posting på Facebook eller Instagram. Det er virkningsfull kommunikasjon som kan nå langt dersom man bruker det rett. I bransjen har man troen på sosiale medier.

Tekstarbeid og korrekturlesing er vel kanskje mer ”min greie” – har jeg funnet ut. Jeg er utdannet journalist, men valgte å studere videre innen kommunikasjon fordi jeg ville vekk fra journalistikk. It turns out; jeg kommer meg aldri vekk fra journalistikk – og jeg har funnet ut hvorfor: Jeg trives med å skrive.

I løpet av mitt praksisopphold har jeg som sagt lært en hel masse. Jeg har fått muligheten til å være med på kundemøter, på interne møter, på kommunikasjonsarbeid, på avgjørelser, og på store og små prosjekter. Blant annet fikk jeg og en av Gevirs lærlinger ansvaret for å illustrere, designe og skrive tekst til en 24-siders brosjyre. Dette er en av de morsomste oppgavene jeg har fått holde på med – blant annet fordi vi fikk så fri tøyler, mye ansvar og muligheten til å prøve oss frem.

Si ”Ja, takk”

Til tider har jeg hatt mye å gjøre, men jeg har også opplevd å stå litt fast. Da er det viktig å selv ta initiativ og delta der en kan. Si ”Ja, takk” til alle muligheter – og spesielt til muligheter du er ikke er vant med. Jeg har lært mest av mulighetene jeg aldri har vært borti før, der komfortsonen har tatt overhånd.